iQood.com

 

 

Link toevoegen <klik hier>

Verplaatsen <klik hier>

Verwijderen <klik hier>

    

         Start | Omhoog | Services | Nieuws | Producten | tom.moesker@gmail.com | Toevoegen | verplaatsen | verwijderen | Contact | Zoeken | Feedback | Webwinkels | my.iqood@gmail.com

 


Sociaal doen op internet

Omhoog


Op pagina 85 van PCM oktober 2004 bespreken we welke sociale netwerken op internet te vinden zijn, en hoe u er lid van kunt worden. De netwerken zijn bedoeld om gezellig te kletsen met gelijkgestemden, of om mensen in levende lijve te ontmoeten. Er zijn ook zakelijke sociale netwerken, die we hieronder bespreken.

Linkedin

Linkedin (www.linkedin.com) is geen gezelligheidsnetwerk. Hier gaat het om geld verdienen en deals sluiten. De site is bedoeld voor managers en professionals, die via de site in contact kunnen komen met potentiële partners, klanten en – waarom ook niet – headhunters. Net als bij Friendster werkt LinkedIn volgens het principe dat mensen via een vriend die ze vertrouwen, worden voorgesteld aan andere mensen. Het relatienetwerk kan zich zo uitbreiden tot de vierde graad. Door het internationale (Amerikaanse) karakter is LinkedIn vooral geschikt voor mensen die wereldwijd carrière willen maken. LinkedIn is niet geïnteresseerd in hobby’s of interesses van deelnemers; er is zelfs geen discussieforum of zoekfunctie. Net als in het gewone leven draait alles om netwerkvaardigheden. 

 

Ryze
sociaal doen

Ryze (www.ryze.com) biedt meer mogelijkheden om zakelijk gezellig te doen. Elke gebruiker beschikt over een gratis homepage met ruimte voor interesses, foto’s en informatie over opleiding of carrièreverloop. Voor een paar dollar per maand bent u Gold-member en kunt u gebruikmaken van de geavanceerde zoekfuncties. Het gratis lidmaatschap biedt echter voldoende mogelijkheden. Ryze-gebruikers vormen groepen aan de hand van interesse, locatie of bedrijf waarvoor ze werken. Met een plug-in kunt u uw complete Outlook-adressenlijst een uitnodiging sturen om lid te worden van Ryze. Handig is de mogelijkheid om informatie selectief zichtbaar te maken: goede vrienden zien wel uw privételefoonnummer, terwijl kennissen alleen uw e-mailadres zien.

 

ZeroDegrees

ZeroDegrees (www.zerodegrees.com) biedt net als Ryze een plug-in om bestaande contacten te importeren. Die ontvangen vervolgens per mail een uitnodiging om lid te worden van ZeroDegrees. De dienst ging in november 2003 van start en heeft inmiddels enkele duizenden leden. Behalve eigen vrienden is het ook mogelijk om de vrienden van vrienden te zien. Daardoor kunt u zelf bepalen hoe u deze persoon benadert; een introductie van een gezamenlijke vriend is niet nodig. U kunt ook uw eigen diensten aanprijzen, een deskundige zoeken of een aanbeveling regelen om een deal sneller rond te krijgen. Wilt u een recht-toe-recht-aan manier om de juiste personen te benaderen en hebt u er geen bezwaar tegen om zomaar door anderen te worden benaderd, dan kan ZeroDegrees de no-nonsense oplossing zijn die u zoekt. Want waarom zou u geforceerd gezellig doen?
 

 

Spoke

Spoke (www.spoke.com) is bedoeld voor bedrijven die het netwerken professioneel willen aanpakken. De website belooft dat de productiviteit van het salesteam kan toenemen met 25 tot 30 procent. Spoke zorgt voor een geïntegreerde software-oplossing die ervoor zorgt dat salesmedewerkers kunnen profiteren van alle externe bedrijfsrelaties. In grote bedrijven, waarin het uitsluitend om verkopen en winst maken gaat, kan dat een prima oplossing zijn, maar er zullen ook bedrijven zijn die liever niet hebben dat een gehaaide verkoper via uw zakelijke kennissenkring een voet tussen de deur probeert te krijgen bij een ander bedrijf. Hoeveel de software kost, houdt Spoke graag geheim. U kunt de eerste maand gratis uitproberen, maar ook dan moet u een setup-fee betalen.

 

     
       
       

 

 

 

  

 

© 2023; iqood.com
Updated: woensdag 28 februari 2024
Vragen of opmerkingen: webmaster@iqood.com

 

 

Link toevoegen <klik hier>

Verplaatsen <klik hier>

Verwijderen <klik hier>